Γκιζάνι Έργο Life-Φύση Κέντρα Ενημέρωσης Έργο Γαδουράς Παιχνίδι
 

Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου

Αγία Ελεούσα

Φασούλι Ψίνθου

 

Κέντρα προστασίας και ενημέρωσης

Ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου συμμετέχει ενεργά στην προστασία του γκιζανιού, φιλοξενώντας στα εργαστήριά του αποθέματα ψαριών. Στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου-Μουσείου λειτουργεί ένας χώρος ενημέρωσης διαμορφωμένος ειδικά για την προβολή του γκιζανιού.

Δύο επιπλέον κέντρα προστασίας και ενημέρωσης για το γκιζάνι δημιουργήθηκαν στη Ρόδο, μέσα στα όρια των κοινοτήτων της Αγίας Ελεούσας και της Ψίνθου.
Στους χώρους αυτούς κατασκευάστηκαν μικρά περίπτερα που στεγάζουν μια έκθεση με πληροφορίες σε μορφή έντυπου υλικού, CDs και εφαρμογής multimedia (σε info-points), σχετικά με τη μοναδικότητα, βιολογία, οικολογία και ανάγκη προστασίας του είδους. Κοντά σε κάθε ένα από τα περίπτερα αυτά υπάρχουν υδατοδεξαμενές που συντηρούν μικρούς τοπικούς πληθυσμούς γκιζανιών. Ο περιβάλλων χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τους επισκέπτες, με μονοπάτια, παγκάκια, κ.λ.π.

Και τα τρία κέντρα λειτουργούν ως σημεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, αλλά και ελεγχόμενης διαβίωσης των αποθεμάτων του γκιζανιού. Οι επισκέπτες πληροφορούνται σχετικά με το γκιζάνι, ενώ μπορούν να παρατηρούν τα ψάρια που φιλοξενούνται στις υδατοδεξαμενές. Τα κέντρα συμβάλλουν έτσι τόσο στην ανάπτυξη του οικοτουρισμού, όσο και στην ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του μοναδικού αυτού ψαριού.

 

αρχική σελίδα
επιστροφή

 

Περιεχόμενα | Επικοινωνία | Πνευματικά Δικαιώματα | Συντελεστές

αρχή σελίδας

English Italiano